Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Ponudiću dijalog i nova rešenja, moja uloga će se promeniti

© Sputnik / Lola Đorđević Aleksandar Vučić
 Aleksandar Vučić  - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2023
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će na sutrašnjem skupu „Srbija nade“, koji se održava u Beogradu, ponuditi nova rešenja i dijalog sa onima koji misle drugačije. On je dodao da će se uskoro „njegova uloga promeniti“, pošto se u subotu održava skupština SNS u Kragujevcu, gde bi trebalo da bude izabrano rukovodstvo stranke.
„Trudiću se da govorim pomirljivim jezikom, ponuditi nova rešenja i nove stvari i pozvati na dijalog one koji misle drugačije. Ne zato što sam slab, ne biste verovali kolika je moja unutrašnja snaga danas i juče. Imam neuobičajeni mir i moja uloga će se promeniti. Imaćemo skup i o tome ću pričati“, rekao je Vučić za TV Pink.
Vučić je, takođe, povodom skupa u petak, uputio izvinjenje Beograđanima jer će, kao je naveo, već posle 14 sati ceo grad biti blokiran.
Predsednik Srbije je naveo da u demokratijama ne mogu svi da misle isto, dodajući da je normalno da ima više demonstracija, ali i da je normalno da se te tenzije rešavaju izborima.
„Postoji procedura kako se smenjuje predsednik i morate da skupite potpise dve trećine narodnih poslanika. Oni to nemaju i rekao sam im da ću im pomoći u tome, ali onda se ide na referendum i ako narod kaže da je za smenu predsednika, ja sam smenjen. Ali ako narod kaže da nisam, onda su oni u problemu“, ukazao je Vučić.
Vučić je rekao da u Srbiji postoje jasno propisane zakonske procedure i ponovio da u Srbiji neće biti Majdana i zauzimanja zgrada.
„Mi smo ih pustili prošli put, ne zato što ne možemo da sačuvamo Skupštinu, već da bi se videlo ko sprovodi nasilje i da ljudi vide da se trudimo da im rečima objasnimo da ne čine krivična dela. Tek kada su ušli u Skupštinu i počeli da ruše, policija je reagovala. Tako je bilo i sa RTS-om“, podsetio je Vučić.
Vučić je govorio i o masovnim ubistvima u školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i okolini Mladenovca. On je kazao da je razgovarao sa lekarima i video povređene iz škole, nastavnicu i Petra iz Malog Orašja koji je u teškom stanju, da je bio sa porodicom male Angeline, kao i da je dobio pismo od grupe roditelja kojim će se ozbiljno pozabaviti.

„U međuvremenu sam dobio pismo od grupe roditelja i što je važno, sutra i prekosutra baviću se time. Da znaju da sam dobio pismo danas u popodnevnim satima i odgovorićemo na sve to. Naravno da uvek postoje različita mišljenja i tako dalje. Mada moram da priznam da je meni prilično blisko to što su napisali“, rekao je Vučić.

On je, tim povodom, istakao da će se truditi da se pronađe najbolje rešenje.
„Šta god da pokušate da uradite uvek ćete da imate više različitih mišljenja i uvek će neko da bude nezadovoljan. Ali, važno je da čujete glas roditelja, glas koji mora da vodi računa o budućnosti te dece, jer oni moraju, da što lakše pređu kroz ovaj užasan period. Moraju da nastave sa svojim školovanjem i obrazovanjem. Da li to mora sada ili to može od 1. septembra, to je već drugo pitanje, ne mislim da se mnogo gubi time što neće neko tri ili četiri nedelje da ide, jer može i elektronski da pohađa nastavu, kao što smo radili u vreme korone“, rekao je Vučić i dodao da postoji bezbroj načina i da treba samo da se vidi kako.
Vučić je ranije danas u Predsedništvu primio grupu Srba sa Kosova i Metohije koji su se pešice zaputili za Beograd na miting „Srbija nade“. On je rekao da je ponosan na njih i da se zahvaljujući njima, koji čuvaju svoja ognjišta, Srbija još uvek bori za KiM.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala