- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerika se poklonila Srbinu – Jokić oborio rekord star 56 godina i konačno postao MVP!

© AP Photo / Ashley LandisNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2023
Pratite nas
Nikola Jokić, maestralni srpski košarkaš, dobio je nagradu „Medžik Džonson“ za najboljeg igrača u finalu Zapadne konferencije (MVP) posle pobede Denvera nad Lejkersima (113:111).
Istorija Denvera je ispisana, a olovku je u rukama držao neustrašivi Nikola Jokić koji je u četvrtoj utakmici finalne serije protiv Lejkersa oborio neverovatan rekord.
Srpski as postao je košarkaš sa najviše tripl-dablova u plej-ofu jer je upisao osmi i tako iza sebe ostavio Vilta Čemberlena koji je pre čak 56 godina imao sedam tripl-dablova u plej-ofu.
Neverovatni Jokić je posle nove magične partije u kojoj je imao 30 poena, 14 skokova i 13 asistencija, na kraju finalne serije ostvario tripl-dabl prosek, odnosno u finalnoj seriji prosečno je ubacivao 27,8 poena i upisivao 14,5 skokova i 11, 8 asistencija.
Potpuno zasluženo srpski as dobio je priznanje za najboljeg igrača finala u konferenciji, ali će sada tek postati jasno da je NBA liga napravila veliku grešku jer MVP nagrada za ovu sezonu nije otišla u ruke momka iz Sombora koji je iz meča u meč prosipao čaroliju na terenu.
Srpskom majstoru košarke svakako je draža ova vrsta nagrade koja ukazuje na to da je odveo svoj tim do finala, prvi put u istoriji kluba. Jokićeve zasluge ne ogledaju se samo u broju poena, već možda i najbolje u tome koliko je u finalnoj seriji uspeo da pokrene tim i saigrače koji su igrali nošeni Nikolinom šampionskom energijom.
*Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2023
SPORT
Jokić i Denver u finalu NBA lige – srpski majstor košarke ide po zasluženu titulu
Zek Ledej - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2023
SPORT
Naneli i Ledej „školovali“ Studente – Partizan u polufinalu
Serhio Ljulj - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2023
SPORT
Pirejska kletva: Dva'esdruge „udario“ Srbin s brojem 22, a dva'estreće – „crveni bik“ s brojem 23
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala