- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Lebron: Znam koliko je Nikola Jokić veliki – skidam mu kapu! /video/

© AP Photo / Ashley LandisNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2023
Pratite nas
Posle plasmana u finale NBA lige, Nikola Jokić i Denver pokazali su da im ne smeta to što su potcenjeni, ostavljeni po strani i to što se o njima govorilo manje nego o Lejkersima. Lebronu Džejmsu međutim Nagetsi i srpski košarkaš nisu morali ništa da pokazuju jer kako je istakao on vrlo dobro zna „ko je Nikola Jokić“.
Dok je Nikola Jokić svaku utakmicu u finalnoj seriji Denvera i Lejkersa odigrao na vrhunskom nivou zbog čega je i dobio priznanje najboljeg igrača u finalu konferencije, Lebron Džejms zasijao je kasno, u poslednjoj utakmici, što nije bilo dovoljno da se serije produži.
Košarkaš koji je prva zvezda Lejkersa svestan je da se Nikola istakao mnogo više od njega, a posle poraza veličao je srpskog asa i objasnio zbog čega ga posebno ceni
„Šta je dokazao? Ništa. Znam ja dobro koliko je Nikola Jokić veliki košarkaš. Neki igrači u NBA ligi igraju na određen način, na koji i ja takođe volim da igram - i Jokić je jedan od njih. On vidi potez pre nego što se dogodi. A nema mnogo takvih košarkaša u ligi. Svi samo pričaju o njegovoj statistici, ali mislim da dosta ljudi ne govori o mentalnom delu njegove igre. Možda se o tome ne priča, jer mnogi to ne razumeju. Ja ga razumem, on je poseban“, rekao je Lebron o Jokiću.
Govoreći o tome Džejms je verovatno jednim delom mislio i na to kako Jokić utiče na ekipu koja uz njega postaje sve bolje. Upravo je taj sve bolji Denver bio glavna tema u svlačionici Lejkersa.
„Ovde smo četiri godine, ali oni... Sjajno igraju timski, sve imaju, a ono što je važno reći je da kada imate Jokića - protiv tog tima ne smete da pravite greške. Čak i kada ga čuvate i mislite da ste ga uhvatili u zamku, on baci preko glave kao Leri Bird i pogodi - i to je uradio četiri-pet puta u ovoj seriji. Zbog toga mu skidam kapu“, rekao je Lebron koji je zaista biranim rečima hvalio srpskog košarkaša.
Džejms je u poslednjoj utakmici upisao 40 poena, deset skokova i devet asistencija.
*Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2023
SPORT
Amerika se poklonila Srbinu – Jokić oborio rekord star 56 godina i konačno postao MVP!
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2023
SPORT
Jokić i Denver u finalu NBA lige – srpski majstor košarke ide po zasluženu titulu
Zek Ledej - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2023
SPORT
Naneli i Ledej „školovali“ Studente – Partizan u polufinalu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala