- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Neverovatan rezultat magičnog Rusa – 20 trofeja u 20 gradova

© AP Photo / Alessandra TarantinoDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2023
Pratite nas
Prvu titulu u karijeri Danil Medvedev osvojio je 2018. godine, a pet godina kasnije ruski teniser stigao je do jubilarnog 20. trofeja u karijeri i to na šljaci u Rimu. Osim što je specifičan po svojoj defanzivi i veličanstvenom tenisu, Medvedev će definitivno ostati upamćen i po tome da je prvih 20 titula u karijeri osvojio u različitim gradovima.
Globus prikazuje umanjenu planetu Zemlju, ali globus Danila Medvedeva ima drugačiji kartografski prikaz. Ruski teniser kao da je želeo da spoji ljubav prema tenisu i putovanjima pa je tako odlučio da proputuje svet osvajajući titule na različitim mestima.
Danilu je to pošlo za rukom, a sve j počelo 2018. godine u Sidneju. Bila je to sezona koju je Rus iskoristio da se pokaže teniskom svetu kao nadolazeći talenat, a već naredne godine postao je daleko više od toga odnosno jedan od glavnih prepreka i najboljim teniserima da dođu do vrha.
Osvojio je 2019. četiri titule od toga dva Mastersa u Šangaju i Sinsinatiju, da bi potom bio odličan i u drugoj polovini 2020. godine kada je takođe stigao do dva trofeja sa turnira iz serije hiljadu, ali ovoga puta u Parizu i na Završnom Mastersu u Londonu.
Za tri sezone Rus je imao devet titula u devet različitih gradova. Dok bi nekome smetalo to što Rus nigde nije odbranio trofej, Danil nije mario previše već je kao žmureći, prstom, ubadao na svom globusu koja je sledeća destinacija.
To je u 2021. godini bio Marsej gde je osvojio jubilarni deseti pehar u karijeri, a te godine stigao je i do najvećeg uspeha u karijeri kada je trijumfovao na US Openu pobedom nad Novakom Đokovićem. U svoju kolekciju Masters titula tada je upisao i Kanadu.
Usledila je bleda godina Medvedeva u kojoj je uspeo da osvoji samo turnire u Los Kabosu i Beču, koje takođe do tog trenutka nije osvajao, ali koja su se igrala na njegovoj omiljenoj podlozi, betonu.
Od 15 titula do 2022. godine čak 14 Danil je osvojio na betonu, a jednu na travu, dok je šljaka ostala i dalje „put kojim se ređe ide“. Međutim, dogodila se sezona koja je vratila starog Medvedeva i probudila u njemu novu ljubav.
Tražeći malo toplog vazduha i pustinje posle trofeja u Roterdamu, Medvedev se zaputio u Dohu i Dubai gde je osvojio titule i najavio strašnu sezonu u kojoj se moglo naslutiti i jedno veliko iznenađenje.
Od početka godine akcenat sa priče o tome da mrzi šljaku Rus je prebacio na to kako će se truditi da i na toj podlozi ostvari rezultate, što je i uspeo. Trofej u Majamiju doneo mu je mnogo samopouzdanja pred nastavak sezone, a vrhunac se dogodio i Rimu gde je Danil konačno stigao do trijumfa na šljaci.
Danil u svojoj vitrini pehara sada mora da napravi mesta za novi pehar, ali će na svom globusu morati da docrta i „večni grad“. Odavno je Rus kompletirao kontinente, jer je na svakom osvojio bar po jedan trofej osim naravno na Antartiku, ali posle 20 gradova i isto toliko trofeja možda je pravo vreme da se Medvedev u neki grad vrati.
Naravno, vraćao se i u prošlosti, ali da se vrati sa novom titulom. Za početak, sada kada je razbijen mit o neprijateljstvu sa šljakom vreme je da Danil prođe četvrtfinale Rolan Garosa i potom se spremi i za sezonu na travi.
Ukoliko bi bilo preterivanje očekivati od ruskog asa dva trofeja na šljaci u istoj godini, sigurno nije preterivanje očekivati novi trofej na betonu i to upravo u nekom gradu gde je i ranije znao da osvoji titule.
*Pogledajte novo izdanje emisije Miljanov korner.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2023
SPORT
Danilova tajna
Novak Đoković  - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2023
SPORT
Novak srušen sa trona i drugog mesta – Danil iznenadio i prestigao srpskog asa
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2023
SPORT
Sve muke Rafaela Nadala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala