- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Očajnički pokušaj zaustavljanja Jokića – Lejkersi se setili „zaboravljenog“

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2023
Pratite nas
Nedovoljan učinak rezervnih igrača u prethodne tri utakmice protiv Denvera naterao je stručni štab da iz „frižidera“ izvadi centra Moa Bambu i pokuša sa njim kao lekom za igru Nikole Jokića i Nagetsa.
Pomalo iznenađujuće, Denver je ostvario tri uzastopne pobede u finalu Zapadne konferencije i nedostaje mu samo još jedna za plasman u veliko finale NBA lige.
U samo jednoj od tri utakmice Lejkersi su imali petoricu igrača da dvocifrenim učinkom, a sa unutrašnjih pozicija doprinos stiže samo od dvojice – zvezde tima Entonija Dejvisa i ovosezonske akvizicije Ruija Hačimure.
Njih dvojica su uglavnom tokom tri meča pokušavali da zaustave Nikolu Jokića, čak su to delom i učinili, uz pomoć sudija, na tri četvrtine treće utakmice, ali je u poslednjem kvartalu srpski reprezentativac ubacio 15 poena i trasirao put ka pobedi.
S tim u vezi, Lejkersi su za četvrtu utakmicu odlučili da u ekipu uvrste Moa Bambu, takođe igrača koji je tokom sezone stigao u ekipu, primarno kao centar koji šutira trojke.
Ipak, on je nastupio na samo devet utakmica u regularnom delu sezone, igrao je manje od deset minuta po duelu uz svega 3,7 poena i solidnih 4,6 skokova.
U plej-ofu ove sezone nastupio je samo na tri duela, prosečno 3,3 minuta i bez poena, što je navelo mnoge da sa smehom komentarišu odluku Lejkersa da u njemu vide „lek“ za Jokića i drugove.
„Možda je prekasno...“
„Neće videti teren...“
„Lejkersi će zavisiti od igrača koji ubacuje 3,7 poena u proseku... Presmešno...“
„Lejkersi su toliko očajni da će se osloniti na Moove minute na terenu...“
„Užasavam se trenera koji ne rade očigledne promene sve dok kuća gotovo ne izgori...“
I to su samo neki od komentara na društvenim mrežama uoči četvrte utakmice serije finala Zapada koja se igra u noći između ponedeljka i utorka.
Valter Tavares - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2023
SPORT
„Kraljevske suze“ u Kaunasu: „Izvinite mu se, zaslužio je sve“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala