- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda ponizila Budućnost sa 38 poena razlike

© Foto: ABA Liga/Dragana StjepanovićZvezda - Budućnost, košarka, ABA liga
Zvezda - Budućnost, košarka, ABA liga - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2023
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde poveli su sa 1:0 u polufinalnoj seriji ABA lige protiv Budućnosti iz Podgorice. Beograđani su u Pioniru pred oko 7.000 gledalaca ubedljivo porazili crnogorski tim sa 93:55.
Od starta su crveno-beli diktirali tempo i dominirali, a prednost je samo rasla iz četvrtine u četvrtinu. I bilo je neprijatno iz perspektive navijača Budućnosti koji su odgledali verovatno najgoru partiju svog tima u poslednje vreme.
Na odmor su domaćini otišli sa 18 poena razlike (51:33), a najveću razliku na meču su dostigli u četvrtoj deonici čak od 40 poena (93:53) kada je hala pala u trans.
Budućnost je samo statitrala na ovom meču, bez ikakve ideje i snage da napadne crveno-bele. Nije se uozbiljila ni u poslednjoj četvrtini kada se totalno raspala i doživela pravu katastrofu, nezapamćenu u poslednje vreme.
Trener Zvezde Duško Ivanović rasporedio je pravilno minutažu, ali su Kampaco i Vildosa proveli neko vreme zajedno na parketu i izazvali povike zadovoljnih navijača sa tribina: „Argentina, Argentina.“
Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Filip Petrušev sa 14 poena, Ben Bentil je dodao 13, Kampaco i Luka Mitrović po 11, a Vildosa 10 poena.
Na drugoj strani samo je Erik Grin (13 poena) završio meč kao dvocifreni.
Druga utakmica u polufinalnoj seriji igra se u Podgorici 23. maja.
Američki košarkaš Dža Morent  - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2023
SPORT
Desi se da „centrala“ pogreši jednom, ali... /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala