- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan ne odustaje od Lige šampiona – stranci režirali treću pobedu u nizu

© Foto: FK Partizan/Miroslav TodorovićMenig, Urošević, Partizan - Radnički Kragujevac
Menig, Urošević, Partizan - Radnički Kragujevac - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2023
Pratite nas
Fudbaleri Partizana savladali su Radnički iz Kragujevca u okviru 35. kola Superlige sa 2:1 i tako definitivno obezbedili četvrto mesto i plasman u Evropu. Crno-beli su istovremeno i zadržali šanse u borbi za drugo mesto, iako imaju četiri boda manje u odnosu na TSC i Čukarički.
Pred nekoliko stotina navijača u Humskoj golove za crno-bele postigli su Menig u 41. i Rikardo u 56. dok je počasni pogodak za goste dao Luka Milunović u 44. minutu.
Partizan je bio mnogo bolji, crno-beli su promašili nekoliko izglednih prilika (posebno u drugom pouvremenu), a Dijabateu je poništen i gol u 66. minutu zbog ofsajda. Gosti su probali što skuplje da prodaju kožu, nisu u tome uspeli.
Crno-beli su tako stigli do treće vezane pobede u nizu, prvi put još od oktobra prošle godine, a dva kola pre kraja i matematički su obezbedili četvrto mesto i izlazak u Evropu od jeseni.
Puleni Igora Duljaja trenutno imaju šest bodova više u odnosu na petoplasiranu Vojvodinu, pa će u najgorem slučaju igrati kvalifikacije za Ligu konferencija sledeće sezone, ako se ne domognu drugog mesta.

„Vraća ovo osmeh na lice. Prvo bih da čestitam Radničkom i njegovom stručnom štabu što je dobro izanalizirao našu igru. Oni su znali kako igramo, odlično zatvarali prilaze svom golu, ali mi smo dva pogotka postigli, drugi posle prekida. Ono što me raduje je što je publika umela da prepozna mlade igrače, kao što je Janko Jevremović“, rekao je posle meča trener Igor Duljaj.

U sledećem kolu crno-beli gostuju Vojvodini u Novom Sadu, zatim u poslednjem dočekuju Voždovac u Humskoj s nadom da će moći da se bore za drugo mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala