- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kralj eliminisao šampiona i zakazao dvoboj sa Jokićem

© AP Photo / Ashley LandisLejkersi
Lejkersi - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2023
Pratite nas
Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su u šestom meču na svom terenu Golden Stejt – 122:101 i rezultatom 4:2 izborili su plasman u finale Zapadne konferencije, gde ih čekaju Nikola Jokić i Denver.
"Jezerdžije" je do trijumfa vodio Lebron Džejms koji je ubacio 30 poena, šutirajući 10/14 iz igre, imao je devet skokova i isto toliko asistencija.
Kralj je prvi put od 2020. godine postigao 30 poena u jednoj plej-of utakmici, što je bilo više nego dovoljno da se izbegne drama i majstorica, te su prošlogodišnji šampioni NBA lige eliminisani.
Od samog početka Lejkersi su pokazali da da su naoštreni da iskoriste drugu meč loptu i dobili su sve četiri četvrtine.
Uvodnu deonicu Džejms i drugovi rešili su u svoju korist rezultatom 31:26, da bi do odlaska na veliki odmor stekli dvocifrenu razliku - 56:46.
Kako je vreme odmicalo ta prednost je samo rasla. Stef Kari bio je usamljen i nije mogao da iznese meč u Holivudu.
Prva zvezda „ratnika“ Kari ubacio je 32 poena, imala je šest skokova i pet asistencija, dok je Džejms imao podršku Ostina Rivsa koji je postigao 23 poena, a pratio ga je Rasel sa 19 ubačenih poena. Kada se na sve to doda dabl-dabl učinak Entonija Dejvisa u vidu 17 poena i 20 skokova, jasno je zbog čega je šampionu pala kruna.
Denver koji je predvođen Nikolom Jokićem takođe u šest mečeva eliminisao Finiks Sanse, imaće prednost domaćeg terena u finalu Zapadne konferencije. Prvi meč zakazan je za 17. maj u dva časa i 30 minuta iza ponoći po srednjeevropskom vremenu.
Inače, termini svih utakmica su isti - 02:30.
Prethodni put pomenute ekipe sastale su se u finalu Zapada pre tri godine kada se zbog virusa korona igralo u "mehuru", a tim iz Los Anđelesa je bio uspešniji.
U noći između petka i subote odigran je i šesti meč polufinala plej-ofa Istočne konferencije, gde je Majami Hit pobedio i eliminisao Njujork - 96:92.
Niksima nije pomoglo ni to što je Branson ubacio 41 poen, dok je s druge strane u redovima "vreline" blistao Džimi Batler sa 24 poena, osam skokova i četiri asistencije.
Majami sada čeka pobednika duela Filadelfija - Boston, gde je rezultat izjednače 3:3 i odlučivaće majstorica.
Nikola Jokić i Majkl Meloun - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
SPORT
„Možemo da kukamo – ili da uradimo nešto za pamćenje“
Nikola Mirotić - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2023
SPORT
Veliki Nikola na delu – još jednom: „Vi ste pravi!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala