- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čačak slavi – Borac je preživeo: „Prošli smo golgotu“

© Sputnik / Lola ĐorđevićPartizan - Borac Čačak, ABA liga
Partizan - Borac Čačak, ABA liga - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2023
Pratite nas
Košarkaši Borca iz Čačka i naredne sezone igraće u ABA ligi. Čačani su u na momente spektakularnoj igri deklasirali Helios rezultatom 97:67 u odlučujućem meču za opstanak u elitnom rangu regionalnog šampionata.
Borac je u prvom poluvremenu kontrolisao situaciju, ali nije mogao da se odlepi i Helios mu je stalno „disao za vratom“. Boldvin je blistao u prvih 20 minuta i ubacio je 20 poena za Čačane.
Na veliki odmor se otišlo rezultatom 36:32 za Borac, iako su izabranici Dejana Mijatovća na minut i po pre kraja drugog kvartala imali 12 poena razlike.
U trećoj deonici stvar u svoje ruke preuzeo je Hanter Hejl koji je serijom dalekometnih hitaca odveo svoj tim na preko 20 poena razlike. Najbolji strelac lige u prvih pet minuta postigao je četiri trojke u nizu.
Upisao je 21 poen za četvrtinu, a Borac je ovaj period igre dobio sa neverovatnih 36:9. U poslednjih deset minuta je domaćin rutinski odradio posao i sačuvao ubedljivu prednost.
Hanter Hejl je postigao na kraju 30 poena, Boldvin 24, Novaković 10, a Lešić, Todorović i Radonjić po osam koševa. Kod gostiju najraspoloženiji je bio plejmejker Luk sa 17 poena.
„Ono što je najvažnije je da je Borac sačuvao status ABA ligaša. I to je iznad svega. Sada možemo konačno da odahnemo jer smo bili pod pritiskom i presijom i to je ono što nosimo. Borac je iznad svih nas i ova publika koja zaslužuje da gleda najbolje. Prošli smo golgotu, u Podgorici se podigli. Česitam momcima na mentalnoj snazi, kao Čačanin sam ponosan što smo uspeli“, rekao je trener Dejan Mijatović.
Čačani se već sutra okreću obavezama u Superligi Srbije.
„Gledaćemo da damo šansu mlađima, koji nisu mogli da igraju u ABA ligi zbog specifičnosti situacije u kojoj smo se nalazili. Videćemo na koga sve možemo da računamo, bitno je da smo ostvarili najvažniji plan“, zaključio je Mijatović.
*Pogledajte najnoviju epizodu Sputnjik sporta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala