- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Lepa vest iz Amerike – srpski as igra na Mundobasketu: „Iskoristiću to kao prednost“

© Foto : KSS / Marko MetlasBogdan Bogdanović i Nikola Jokić
Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2023
Pratite nas
Košarkaš Atlante Bogdan Bogdanović potvrdio je da će igrati za Srbiju na Svetskom prvenstvu koje će se u avgustu i septembru održati u Japanu, Indoneziji i Filipinima.
Atlanta je na Tviteru objavila da Bogdanović planira da se pridruži reprezentaciji Srbije za Svetsko prvenstvo koje se održava ovog leta u Aziji.
„To mi pomaže za NBA sezonu. Volim da iskoristim to kao prednost“, rekao je 30-godišnji Bogdanović povodom planova da igra za Srbiju.
Bivši bek Sakramenta, Fenerbahčea i Partizana, propustio je prošlogodišnji Evrobasket zbog problema s kolenom, a „Orlovi“ su predvođeni Nikolom Jokićem, uspeli dominantno da osvoje grupu, ali su onda već na prvom ispitu u nokaut fazi doživeli bolan poraz od Italije, ujedno i eliminaciju.
Bogdanović je početkom aprila izjavio da se sastao sa selektorom Pešićem, koji je boravio u Cjedinjenim Američkim Državama i obavio razgovore sa njim i Jokićem, i tada obećao da će, pod uslovom da ga zdravlje posluži, biti spreman za veliki izazov koji očekuje srpske košarkaše ovog leta.

„Razgovarali smo selektor i ja. Samo da me zdravlje posluži, moj nastup za Srbiju nikada nije bio upitan. Pričali smo o svemu, i tu sam“, izjavio je svojevremeno Bogdanović.

Srbija će danas od 13.30 časova saznati imena rivala u grupnoj fazi, posle žreba koji će se održati u Manili od 25. avgusta do 10. septembra.
Navijači sa zastavama i obeležjima Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2023
SPORT
Srbija dobila laku grupu na Mundobasketu!
*Pogledajte najnoviju epizodu Miljanovog kornera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala