- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako je Rubljov najavio, tako se i desilo – mnogo drame za pobedu i polufinale!

© AP Photo / Kamran JebreiliAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2023
Pratite nas
Andrej Rubljov, ruski teniser, plasirao se u polufinale Srpska opena pobedom nad Damirom Džumhurom sa 7:5, 6:3 čime je nastavio pohod ka odbrani trofeja osvojenog prošle godine u Beogradu.
Sve je bilo kako je Rubljov i najavio, veoma uzbudljiv duel sa bosanskohercegovačkim rivalom je oduševio publiku u Banjaluci i na kraju je rešen u njegovu korist.
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2023
SPORT
Rubljov kao furija – uz pozdrav na srpskom jeziku za oduševljenje u Banjaluci /video/
Meč pun emocija, smeha, ljutnje i preokreta, trajao je gotovo dva sata i bio je prava poslastica za ljubitelje kvalitetnog tenisa.
"Rekao sam svaki meč koji smo imali imali smo žestoke borbe, veoma težak duel, mnogo dugih poena, ali sam na kraju uspeo da pobedim", istakao je Rubljov posle duela.
Posle izjednačenog starta duela stvari su počele da se menjaju i u trećem gemu prvog seta Rubljov je stekao dve brejk lopte, ali je Džumhur neutralisao opasnost.
Potpuni preokret Džumhur je napravio u šestom gemu, sostvarivši brejk, ali kada je trebalo da okonča set Rubljov je uspeo da uzvrati.
U desetom gemu domaći takmičar imao je priliku da završi set, propustio je brejk i set loptu i tada je tas potpuno prevagnuo na stranu ruskog igrača koji je ostvario brejk i u 12. gemu iskoristio drugu set loptu za 7:5.
Čak 25 minuta su trajala uvodna dva gema drugog seta, u drugom je odigrano više od 20 poena, Džumhur je imao pregršt brejk šansi, ali nije uspeo da ih realizije pa je rezultat bio izjednačen.
Prvi brejk je viđen u petom setu, Rubljov je stekao prednost, a drugim brejkom u devetom gemu završio je meč sa 6:3 i plasman u polufinale gde će ga čekati Aleks Molčan, koji je savladao Lasla Đerea.
Srpski teniser Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2023
SPORT
Đere ostavio srce na banjalučkoj šljaci – Slovak mu preoteo polufinale
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala