- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković očaran Banjalukom: „Zbog vas sam pobedio!“ /video/

© AFP 2023 / VALERY HACHENovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, imao je veoma težak posao u svom prvom duelu na Srpska openu u Banjaluci.
Đokovića je žestoko namučio mladi Francuz Luka van Aš koji mu je uzeo prvi set sa 7:6, ali je potom Novak preokrenuo sa 6:3, 6:2.
Novak Đoković na dodeli priznanja Počasni građanin Budve - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2023
SPORT
Đokovići poveli pesmu – odjekivala je Banjalukom /video/
„Nisam ni ja poznavao današnjeg protivnika, mlad je i perspektivan teniser, uspeo je da preokrene protiv Vavrinke. Želim mu sve najbolje, hvala mu što je dekicu poput mene pustio da danas pobedi“, rekao je Đoković.
Ali, „dekica“, ne namerava da stane.
„U životnom smislu se osećam veoma mlado, imam vremena, zadao sam sebi da igram još dosta godina, videćemo, o tom potom, u životu se nikad ne zna šta će se desiti sutra, naročito kada u sportu pređeš granicu od 35 godina, svaki turnir znači duplo“.
Novaku je posebno značilo igranje u Banjaluci.
„Publika me je pogurala kada je bilo potrebno i zahvalan sam zbog toga. Hvala svima koji ste došli, ovo je jedna od najlepših atmosfera u kojoj sam igrao, a već skoro 20 godina igram profesionalni tenis. Zbog vas sam pobedio danas, to je sigurno. Nadam se da ovo nije i jedini put da igram na ovom turniru, sve je to u meni izazvalo mnogo emocija i jako mi je drago što ću nastupiti ponovo ovde“.
Na Novakove emocije je uticalo i stanje terena.
„Nije bilo lako, ovo je verovatno najsporiji teren na kom sam igrao, nisam očekivao da će biti ovako sporo, nisam mogao da probijem teren udarcima, da napravim razliku. Uhvatio sam ritam u drugom setu, srećan sam zbog pobede jer pobeda je pobeda. Mnogo kiše je palo za ova tri dana, teški su uslovi, loptice, su teške, to utiče i na teren i na protivnika i na taktiku. Pokušavao sam da dobijem osećaj kakav ću imati tokom treninga, ali je jedno trening, a drugo meč. Bilo je i nervoze i treme i uzbuđenja, nisam bio na svom nivou“, istakao je Đoković.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala