- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kakva pobeda Rusa – Medvedevu velika bitka protiv Zvereva

© AP Photo / Mark J. TerrillDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2023
Pratite nas
Danil Medvedev i Aleksandar Zverev vodili su veliku bitku u osmini finala masters turnira u Monte Karlu, a na kraju je kao bolji izašao Medvedev rezultatom 2:1 - 3:6, 7:5, 7:6!
Medvedev je u taj-brejku trećeg seta poveo sa 5:2, potom je dopustio da Zverev preokrene i dođe do meč-lopte, pa do još jedne, a onda je i sam stigao u poziciju da dobije duel. Što je i uradio sa 9:7 u taj-brejku.
Medvedev će u četvrtfinalu igrati protiv Holgera Runea. Potpuno zasluženo je prošao dalje i to tako što je spasio meč-lopte.
Medvedev je ušao u meč kao favorit zbog forme u kojoj se nalazi u odnosu na Zvereva, ali je Nemac bolje odigrao prvi set.
Relativno lako je stigao do 6:3 i poveo sa 1:0 u setovima, a onda i u drugom setu držao sve pod kontrolom u dobrom delu meča.
Zverev je došao do brejka, poveo sa 5:4, čak je i servirao za pobedu, ali je Medvedev sjajno izvukao brejk i potom sa još jednim brejkom uveo meč u treći set.
Mogao je Medvedev i ranije da reši duel, ali za njega je najvažnije da je dobio i da će sa ovom pobedom podići samopouzdanje do neba.
Jasno je i da je rivalitet između ova dva tenisera veliki, bilo je tu svakakvih poteza tokom meča, a na kraju više raspoloženja može da ima Rus.
Možemo samo da kažemo da je šteta što je ovaj duel ispratilo najmanje ljudi, jer je kvalitet bio najveći kada se gleda dosadašnji tok turnira.
Uživaćemo i ubuduće u sudarima ove dvojice, u to nema sumnje. Rivalitet je jasan.
Dodajmo da je danas Rubljov nadigrao Hačanova sa 2:0 (7:6, 6:2), da je Cicipas bio bolji od Džerija sa 6:3, 6:4, kao i da je Fric nadigrao Lehičku sa 2:1 u setovima.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2023
SPORT
Novak posle velike drame doživeo pomračenje u Kneževini – Italijan srušio najboljeg na svetu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala