- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Umorni Partizan preživeo triler i sačuvao vrh regionalne lige

© Sputnik / Lola ĐorđevićZek Ledej
Zek Ledej - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2023
Pratite nas
Košarkaši Partizana savladali su Cedevita Olimpiju u derbiju 23. kola ABA lige sa 76:73 (17:23, 27:23, 20:20, 12:7) i zadržali važnu prednost na liderskoj poziciji uoči finiša regularnog dela sezone u regionalnom takmičenju.
Nije bilo lako Željku Obradoviću koji je morao da „umara“ Pantera, Nanelija, Egzuma i Ledeja, iako crno-bele sredinom nedelje očekuje dvostruki program u Evroligi i dueli sa Barselonom i Realom iz Madrida.
Gostima je na ovom meču dosta pomogla i činjenica da prvi centar crno-belih Matijas Lesor nije bio u sastavu zbog suspenzije. Na drugoj strani Adams, Ferel i Matković zadavali su dosta problema crno-belima.
Partizan u većem delu meča bio u zaostatku, a kada je trebalo da napravi razliku crno-beli su promašivali zicere i otvorene šuteve, pa se ušlo u napetu završnicu.
Olimpija se sredinom poslednje četvrtine odlepila na pet poena razlike (69:64), ali nije uspela da iskoristi čak pet vezanih napada posle protraćenih akcija Partizana na drugoj strani i napravi veću razliku.
Zato je Uroš Trifunović trojkom na 05.20 minuta do kraja podigao 15.500 gledalaca u Areni na noge i pokrenuo konačni preokret crno-belih. Mučili su se i jedni i drugi dobrih dva minuta da pogode koš, a seriju promašaja na obe strane prekinuo je Papapetru trojkom za vođstvo Partizana - 71:69.
Poslednja tri minuta donela su veliku tenziju i penal-završnicu u kojoj se Partizan bolje snašao i posle neefikasne četvrtine (12:7) zabeležio konačan trijumf.
Najefikasniji kod crno-belih bili su Papapetru sa 14 poena i osam skokova, Ledej je ubacio 13, Smailagić 12, Panter i Egzum po 10.
Kod Cedevita Olimpije, Adams je ubacio 19, Jogi Ferel 17, a Fran Matković 14 poena.
*Pogledajte emisiju Sputnjik sport
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala