- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dušan posle „krompira“ namučio Alkarasa – Španac pokazao zašto je najbolji

© AP Photo / Wilfredo LeeKarlos Alkaras, Majami
Karlos Alkaras, Majami - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2023
Pratite nas
Srpskih tenisera više nema na Mastersu u Majamiju pošto je posle Miomira Kecmanovića i Dušan Lajović eliminisan u trećem kolu. Njega je eliminisao najbolji teniser sveta, Španac Karlos Alkaras, koji je slavio sa 6:0, 7:6.
Meč je počeo brejkom Španca, da bi u drugom gemu Dušan propustio priliku da mu uzvrati ribrejkom posle dobre kretnje, udaraca, čak i brejk šanse. Alkaras je zatim lako napravio novi brejk za 3:0, da bi u petom gemu Dušan imao prednost 30:0 koju je ispustio i kasnije završio set s nulom.
Nije se dugo čekalo na brejk ni u drugom setu. Lajović je nekako dobio prvi gem, ali u trećem nije imao rešenje za snažne i precizne udarce Španca. U naletu frustracije Dušan je razbio reket i dobio opomenu, ali dok se okrenuo, Alkaras je stigao do 3:1.
Zatim se igralo gem za gem, gde je Dušan vrebao priliku i dočekao je u desetom gemu kada je imao dve brejk lopte od kojih je iskoristio jednu da izjednači na 5:5. Uveo je Lajović drugi set u neizvestan finiš, na svoj servis poveo sa 6:5 i izborio taj-brejk.
Međutim, Alkaras je odmah vezao tri poena na startu, potom napadajući spori i slab drugi servis Lajovića stigao do 6:2 i četiri meč lopte od kojih je iskoristio tek četvrtu i stigao do osmine finala Mastersa u Majamiju.
Možda je Lajović mogao da igra i bolje taj prvi set, da ne bude „krompir“, ali je Španac delovao nezaustavljivo. Kao što upućeni primetiše, niko sa 19 godina nije igrao ovako lepo i efektno kao Alkaras, pa Srbin zaista nema za čim da žali.
Bio je ovo njihov treći duel u proteklih 35 dana, a ukupno četvrti u kojem Španac nije prepustio set Srbinu koji će seledećeg ponedeljka ipak napredovati na ATP listi za desetak pozicija.
Rival Alkarasu u osmini finala biće 19. teniser sveta, Amerikanac Tomi Pol.
*Pogledajte emisiju Sputnjik sport
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala