- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Medvedev prorekao sudbinu Ukrajine: Kolonija, čiju će ekonomiju Zapad postepeno uništiti

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2023
Pratite nas
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev predskazao je Ukrajini sudbinu kolonije, čiju ekonomiju će postepeno uništavati, počev od industrije.

„Što duže rukovodioci ukrajinskih nacista budu molili i krali pomoć od svojih donatora, to je bliži konačni krah ekonomije, jer će morati da plate ceo proces oporavka. Cilj zapadnih doktora nikako nije da izleče privredu nesrećne zemlje. Zapad ima bogato iskustvo u ubijanju pokusnih zemalja. Zapad nije dobri doktor, već doktor Mengele. On je zlokobni doktor-ubica“, napisao je on na njegovom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, sadističko "lečenje" privrede ukrajinske ekonomije odvijaće se postepeno. Isprva je to amputacija industrije i poljoprivrednog sektora. Zatim paraliza celokupne ekonomije. A, nakon toga, organska smrt ostataka cele zemlje.
Medvedev je, pozivajući se na „Goldman Saks“, naveo podatke prema kojima je Ukrajina trenutno izgubila teritorije koje su joj obezbeđivale oko 40 odsto nacionalnog industrijskog potencijala i oko 15 odsto predratnog BDP-a.
On smatra da su ukupni gubici Ukrajine od sukoba s Rusijom dostigli 830-850 milijardi dolara, a da je, istovremeno, BDP zemlje 2021. godine iznosio 200 milijardi dolara.
Medvedev je naglasio da, prema rezultatima BDP-a Ukrajine može da zabeleži pad od još 5-10 odsto.
„Ovaj rekordni pad bi njihovo Ministarstvo ekonomije trebalo da proglasi najgorim rezultatom u istoriji cele zemlje“, poručio je on.
Ruski zvaničnik je ocenio da će ukrajinska vlast platiti za članstvo u Evropskoj uniji i NATO životima svojih građana i da kijevska kamarila nije postiđena ni uništavanjem zemlje.
Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski drži govor za medije u Hersonu, na jugu Ukrajine, u ponedeljak, 14. novembra 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2023
RUSIJA
„Bolno priznanje“ uticajnog nemačkog lista: Zapad izneverio Zelenskog – pobeda Rusije je neizbežna
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala