- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokićev poklon za Božić – deseti tripl-dabl

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2023
Pratite nas
Na najbolji mogući način, novim tripl-dablom Nikola Jokić čestitao je Božić, a njegovi poeni bili su presudni za ubedljivu pobedu Denvera nad Klivlendom rezultatom 121:109.
Nikola Jokić, srpski reprezentativac, igra neverovatno od starta sezone i možda čak i bolje nego u prethodne dve sezone kada je proglašen najboljim igračem NBA lige.
U noći između petka i subote Jokić je upisao 28 poena, 15 skokova i deset asistencija, čime je ostvario jubilarni deseti tripl-dabl od početka sezone.
Tokom prvog poluvremena Klivlend je dolazio do prednosti, ali je razlika napravljena u trećoj četvrtini čemu je najviše doprineo srpski as koji je pogodio dve trojke zaredom.
Košarkaši Klivlenda više nisu imali odgovor, a Jokić je do kraja pogodio još jednu trojku i imao je 10 od 17 iz igre, a jedina stavka koja se nije uklapala bile su četiri izgubljene lopte koje je ispustio Nikola.
Utakmica je morala da se prekine na nekoliko minuta zbog krivog koša, pa je to doprinelo tome da opadne ritam, ali Nagetsi su se u nastavku daleko bolje snašli.
Jokićev učinak bio je najbolji na meču, a u timu Klivlenda najefikasniji je bio Karis Levert koji je upisao 22 poena, četiri skoka i tri asistencije. Srpskom asu najviše je pomogao Džamal Marej koji je ubacio 18 poena uz četiri skoka i dve asistencije.
Na Božić je poene upisao i Bogdan Bogdanović čija je Atlanta izgubila od Los Anđeles Lejkersa rezultatom 130:114.
Bogdanović nije bio u svom najboljem ritmu, šut za tri poena mu nije išao, promašio je sva tri puta, ali je upisao deset poena, kao i tri skoka i dve asistencije. Najbolji u timu Atlante, ali i na meču bio je Tre Jang koji je ubacio 32 poena uz pet skokova i devet asistencija. Lebron Džejms ponovo je dominirao na parketu i bio najbolji kod Lejkersa sa 25 poena, sedam skokova i deset asistencija.
Nikola Jokić, Denver - Juta - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2023
SPORT
Jokić blizu petog Ol-stara u nizu
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 06.01.2023
SPORT
Jokić igrao, pa uživao u timskoj igri Denvera i razbijanju Klipersa
Vladimir Petrović - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2023
SPORT
Vladimir ima nameru da promeni istoriju – za Sputnjik otkriva zašto napada čudesan rekord
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala