- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin u Savetu bezbednosti Rusije o novoj koncepciji spoljne politike

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin na sednici Saveta bezbednosti Rusije
Ruski predsednik Vladimir Putin na sednici Saveta bezbednosti Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin je u Savetu bezbednosti razmotrio projekat obnovljene koncepcije spoljne politike.
„Dogovorili smo se da danas razmotrimo koncepciju spoljne politike Ruske Federacije, izlagaće ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov“, rekao je predsednik Rusije.
Na sednici su učestvovali premijer Rusije Mihail Mišustin, predsednica Saveta Federacije Valentina Matvijenko, predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin, rukovodilac administracije predsednika Anton Vajno, sekretar Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev, ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokoljcev, ministar inostranih poslova Sergej Lavrov, ministar odbrane Sergej Šojgu, direktor Federalne službe bezbednosti Aleksandar Bortnjikov, direktor Spoljnoobaveštajne službe Sergej Nariškin i specijalni predstavnik predsednika za ekologiju i transport Sergej Ivanov.
U januaru je ruski predsednik razmotrio sa stalnim članovima Saveta bezbednosti projekat obnovljene koncepcije spoljne politike. Nakon sastanka je dokument poslat na doradu. Ranije je Vladimir Putin ukazao, da će se konkretni pravci spoljnopolitičkog, diplomatskog rada fiksirati u novoj koncepciji.
Prema njegovim rečima, taj dokument i ranije potvrđena Strategija nacionalne bezbednosti Rusije će biti uputstvo za rad Ministarstva inostranih poslova i druga Ministarstva.
Tokom jeseni su u Ministarstvu inostranih poslova i Savetu bezbednosti Rusije saopštili da se dokument razrađuje i da je u prosecu usaglašavanja. U Savetu bezbednosti Rusije su naglasili da će koncepcija biti novi pristup u odnosima sa Zapadom.
Predsednik Rusije Vladimir Putin  - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Putin: Nema ograničenja – sve za vojsku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala